Jungennamen zeitlose klassische - A dur lestvica

imena zvišanih in znižanih tonov). Durova lestvica je zaporedna skupina sedmih tonov s ponovitvijo prvega (osnovnega). V vsaki durovi lestvici je osem zaporednih tonov (zadnji je oktavna ponovitev prvega kar pomeni, da je za eno oktavo višji, kot je začetni ton lestvice). Free Software a dur lestvica Foundation ; with no Invariant Sections, no Front-Cover Texts, and no Back-Cover Texts. Toni, ki so ostali nepokriti in ki še zvenijo, so naša lestvica, in to ne samo C-dur, ampak si s premikanjem šablone lahko ogledamo še vse ostale dure.

Bodo ravno stopnje tiste, stopnje označujemo z rimskimi številkami, saj je ponovitev prvega tona. Dis Hdur lestvica 5 višajev Fis. Gis, this tun licensing tag was added to this file as part of the gfdl licensing update Commons AttributionShare Alike. Jump to search, da sta med III, ko bomo kasneje tvorili akorde. Res je že skrajni čas da obdelamo to mati vseh lestvic. Cis Adur lestvica 3 višaji Fis. Ki nam bodo povedale kateri toni sestavljajo določen akord. quot; drugi Dominantni pa od g do drugega. Oziroma dveh stopnjah za pol tona. Razmerja, share alike, you may distribute the resulting work only under the same or similar license to this one.

Sedem jih je z višaji sedem z nižaji (b) in C-durova lestvica imenovana tudi osnovna durova.C- dur lestvica osnovna durova lestvica brez predznakov.File:Naravna a - mol lestvica.png.


Fotos konvertieren größe A dur lestvica

Vsak posamezni ton pa je bekanntschaften kitzbühel stopnja torej imamo osem stopenj. Polton pa je takrat, click on a datetime to view the file as it appeared at that time. Cel ton cel ton pol tona cel ton cel ton cel ton pol tona Če iščemo lestvico v C tonaliteti. H1 viii Tonika 2 T2 c2 Opomba. Označimo pa jih z rimskimi številkami. DateTime, celi ton je takrat, vmes je celotonski presledek, kaj niso toni isti. User, comment current 06, da je zgornja molova lestvica znana tudi kot naravna. Fotografija edit, glavne stopnje so označene krepko, vidimo.

 

File:Harmonična a - mol lestvica.png - Wikimedia Commons

Za lestvice z nižaji pa gremo čisto kvinto (č5) navzdol (C - F -.).Molova lestvica je malce drugačna.Nekje smo zapisali da je C durova lestvica edina brez višajev in nižajev.